ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο δράστης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο

Νεκρός ο δράστης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο
Twitter CNN

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι νοσηλεύονται έπειτα από την επίθεση ενόπλου στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου του Οχάιο, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

"Το χρονικό της επίθεσης"

Το πανεπιστήμιο συμβούλεψε αρχικά τους μαθητές «να τρέξουν, να κρυφτούν και να παλέψουν» και να κατευθυνθούν προς το βόρειο κομμάτι της πανεπιστημιούπολης στο Οχάιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα άτομα που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία της περιοχής και το ένα εξ αυτών φέρεται να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, καθώς επίσης αρκετά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη και τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει γνωστές.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του News_Executive στο Twitter, η αστυνομία κατάφερε να σκοτώσει έναν δράστη και να αναζητά και δεύτερο.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο News_Executive ότι ακούστηκε συναγερμός για πυρκαγιά και οι φοιτητές εκκένωσαν σε δευτερόλεπτα τις αίθουσες. Στη συνέχεια, ο δράστης κατευθύνθηκε αρχικά με το ΙΧ του προς το μέρος ομάδας ατόμων που μόλις είχαν βγει από το κτίριο και αφού προσπάθησε πρώτα να τους τραυματίσει με μαχαίρι, στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

"Λήξη συναγερμού"

Στις 11.35 το πρωί, τοπική ώρα (18.35 ώρα Ελλάδος) η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο χώρος είναι πλέον ασφαλής, εντούτοις ακυρώθηκαν όλα τα μαθήματα και το πανεπιστήμιο πρόκειται να παραμείνει κλειστή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ