ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Επιδιόρθωσαν την τρύπα στον δρόμο, αλλά αυτή «ξαναζωντανεύει»

Ιαπωνία: Επιδιόρθωσαν την τρύπα στον δρόμο, αλλά αυτή «ξαναζωντανεύει»

Θυμάστε την τεράστια τρύπα σε δρόμο της Ιαπωνίας που επιδιορθώθηκε μέσα σε δύο μέρες από την εμφάνιση της; Λίγες μέρες αργότερα το έδαφος έχει αρχίσει να υποχωρεί και πάλι.

Η δεκαπέντε μέτρων βάθους και τριάντα μέτρα πλάτους τρύπα, άνοιξε στα δύο δρόμο στην πόλη Φουκουόκα, αλλά οι ιάπωνες κατάφεραν να βάλουν τον δρόμο σε λειτουργία, πολύ γρήγορα.

Το Σάββατο εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν πως ο δρόμος παρουσίαζε δείγμα βύθισης σχεδόν επτά εκατοστών, αναγκάζοντας την αστυνομία να τον κλείσει για το βράδυ. Ωστόσο το πρόβλημα δεν ήταν τόσο μεγάλο και ο δρόμος Χακάτα άνοιξε εκ νέου.

Αργότερα βέβαια υπήρξε η πληροφορία πως μηχανικοί θα επισκεύαζαν τον δρόμο, αλλά δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από την πόλη.

iapwnia1

(Kyodo/via REUTERS)

Η βύθιση οφείλεται κατά πάσα περίπτωση στο ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την επισκευή της ζημιάς – κυρίως χώμα, τσιμέντο και άμμος – άρχισαν να συμπιέζονται. Οι εργάτες χρησιμοποίησαν 7.000 κυβικά μέτρα μπάζα για να γεμίσουν την τρύπα και περίμεναν πως θα χρειαζόταν λίγος χρόνος μέχρι να στεγνώσει το σημείο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σοϊτσίκο Τακασίμα, εξέφρασε την απολογία του για την κατάσταση στο Facebook.

iapwnia

(Kyodo/via REUTERS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ