ΚΟΣΜΟΣ

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Κολομβία

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Κολομβία

Αεροσκάφος κατέπεσε στην Κολομβία με 81 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την αστυνομία οι έρευνες στην περιοχή της συντριβής στάματησαν και ο τελικός απολογισμός είναι 76 νεκροί και 5 τραυματίες. 

Το αεροσκάφος ήταν τσάρτερ που είχε αναχωρήσει από την Βολιβία και κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Μεντεγίν.

Μετέφερε μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε από την Βραζιλία η οποία θα έπαιζε την Τετάρτη στον τελικό του Copa Sudamerica εναντίον της Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν.

17349563

(Ο ποδοσφαιριστής Alan Ruschel που ανασύρθηκε πρώτος από τα συντρίμμια - EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η γραμματέας της κυβέρνησης Victoria Ramirez, ενημέρωσε πως οι έρευνες στην περιοχή σταμάτησαν λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης ενώ αργότερα αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε: «Δεν βρίσκουμε άλλους ζωντανούς. Αυτό σημαίνει πως ο απολογισμός μας είναι 6 επιζώντες και 75 νεκροί», αλλά αργότερα ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε κατά έναν.

17349565

(Ο ποδοσφαιριστής Alan Ruschel που ανασύρθηκε πρώτος από τα συντρίμμια - EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσε και ο δήμαρχος του Μεντεγίν. O γραμματέας Ασφαλείας της πόλης ενημέρωσε πως το αεροπλάνο έχει κοπεί στα δύο.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ αργότερα έγινε λόγος για σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα.

Στο σημείο που συνετρίβη έσπευσαν αμέσως συνεργεία διάσωσης και απομάκρυναν επιζώντες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο San Juan de Dios.

Το 360 Columbia Radio μετέφερε πως από το σημείο ανασύρθηκε μια από τις αεροσυνοδούς της πτήσης. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι οι παίκτες της ομάδας, Alan Ruschel, Marcos Danilo, και Jakson Follmann. Ο δημοσιογράφος Rafael Henzel, είναι επίσης μεταξύ όσων σώθηκαν.

Η κατάσταση του Alan Ruschel δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως, όμως σύμφωνα με τον διεθυντή του νοσοκομείου η κατάσταση του είναι σταθερή. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους άλλους δύο παίκτες.

Οικογένειες των επιβαινόντων έχουν συγκεντρωθεί σε χώρο στο νοσοκομείο και περιμένουν με αγωνία να μάθουν την τύχη των αγαπημένων τους.

Δείτε στο βίντεο που ανέβασε χρήστης του twitter, τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο twitter

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή αεροσκάφους: Αυτοί είναι οι πρώτοι επιζώντες

Αεροπορικές τραγωδίες που συγκλόνισαν τον αθλητισμό

Συντριβή αεροπλάνου: Αυτή είναι η Τσαπεκοένσε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ