ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία

Κολομβία: Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τους διασώστες να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στην περιοχή της Κολομβίας που κατέπεσε το τσάρτερ με τους 81 επιβαίνοντες. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των σωστικών συνεργείων. 

Το αεροσκάφος ήταν τσάρτερ που είχε αναχωρήσει από την Βολιβία και κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Μεντεγίν.

Μετέφερε μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε από την Βραζιλία η οποία θα έπαιζε την Τετάρτη στον τελικό του Copa Sudamericana εναντίον της Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν. Έχει ταυτοποιηθεί ήδη ως νεκρός ο τερματοφύλακας Marcos Danilo, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η γραμματέας της κυβέρνησης Victoria Ramirez, ενημέρωσε πως οι έρευνες στην περιοχή σταμάτησαν λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης ενώ αργότερα αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε: «Δεν βρίσκουμε άλλους ζωντανούς».

aer

Στο σημείο που συνετρίβη έσπευσαν αμέσως συνεργεία διάσωσης και απομάκρυναν επιζώντες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο San Juan de Dios.

aeroplano1 copy

(Twitter/‏@BluRadioCo)

aeroplano2

(Twitter/‏@BluRadioCo)

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ αργότερα έγινε λόγος για σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα.

17349563

(Ο ποδοσφαιριστής Alan Ruschel που ανασύρθηκε πρώτος από τα συντρίμμια - EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

17349565

(Ο ποδοσφαιριστής Alan Ruschel που ανασύρθηκε πρώτος από τα συντρίμμια - EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι επιζώντες

Το 360 Columbia Radio μετέφερε πως από το σημείο ανασύρθηκε μια από τις αεροσυνοδούς της πτήσης, η Ximena Suarez. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι οι παίκτες της ομάδας, Helio Neto, Alan Ruschel και ο Jakson Follmann. Ο δημοσιογράφος Rafael Henzel, είναι επίσης μεταξύ όσων σώθηκαν.

(Ο δημοσιογράφος Rafael Henzel)

(Ο Alan Ruschel)

Οικογένειες των επιβαινόντων έχουν συγκεντρωθεί σε χώρο στο νοσοκομείο και περιμένουν με αγωνία να μάθουν την τύχη των αγαπημένων τους.

Δείτε στο βίντεο που ανέβασε χρήστης του twitter, τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Συγκλονιστικό βίντεο: Μέσα στο αεροσκάφος λίγο πριν από τη συντριβή

Ο Alan Ruschel κάθεται χαμογελαστός δίπλα στον συμπαίκτη του Marcos Danilo.

Η χαρά είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Έχουν περάσει στον τελικό του Copa Sudamerica και είναι έτοιμοι να βάλουν τα δυνατά τους για να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Οι δύο φίλοι και συμπαίκτες, μαζί με την υπόλοιποι ποδοσφαιρική ομάδα, μετρούν αντίστροφα για να προσγειωθούν στην Κολομβία.

Ο Alan τραβάει ένα βίντεο με το κινητό του και το ανεβάζει στα social media. Τίποτα δεν προμηνύει την τραγωδία που θα ακολουθήσει.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο twitter.

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή αεροσκάφους: Αυτοί είναι οι πρώτοι επιζώντες

Αεροπορικές τραγωδίες που συγκλόνισαν τον αθλητισμό

Συντριβή αεροπλάνου: Αυτή είναι η Τσαπεκοένσε

Η απόκρουση που αποδείχθηκε μοιραία (vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ