ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες ιστορίες από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία (pic+vid)

Απίστευτες ιστορίες από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία (pic+vid)
Reuters / PAULO WHITAKER

Συγκλονιστικές ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσο περνούν οι ώρες από το αεροπορικό δυστύχημα, που ξεκλήρισε την Σαπεκοένσε και έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη σε όλο τον κόσμο. Ο βραζιλιάνικος σύλλογος επέλεξε να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων αναρτώντας ένα συγκλονιστικό βίντεο από τα αποδυτήρια της ομάδας.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που γλίτωσαν το θάνατο επειδή δεν ήταν στην αποστολή του τελικού, είναι συγκλονισμένοι για το παιχνίδι που τους επεφύλασσε η μοίρα και το γεγονός ότι μια απόφαση, που αρχικά φαινόταν σαν τιμωρία, αποδείχθηκε "ευλογία", καθώς τους έσωσε τη ζωή.

Ο Αλεχάντρο Μαρτινούτσιο ήταν ένας από αυτούς, αφού ο τραυματισμός του τον άφησε εκτός αποστολής και δεν ακολούθησε την πτήση του θανάτου μαζί με τους συμπαίκτες του. Πήγε μαζί με τους επιζώντες συμπαίκτες του στα αποδυτήρια και τα λόγια του συγκλονίζουν:

"Δεν το πιστεύω ότι ζω. Σώθηκα επειδή ήμουν τραυματίας. Νιώθω τεράστια θλίψη για τους συμπαίκτες μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσευχηθώ για αυτούς".

Προτίμησε τα γενέθλια του από τον τελικό και σώθηκε!

Ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Μαρσέλο Μπεκ, ήταν από τους τυχερούς, που έμειναν πίσω. Όχι όμως γιατί είχε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά από δική του επιλογή να γιορτάσει τα γενέθλια του!

Ο 32χρονος παίκτης που αγωνίζεται δανεικός στην Τσαπεκοένσε από τον Σπόρτινγκ Λισσαβόνας είχε εχθές γενέθλια και όπως αποκάλυψε ο ατζέντης του, ζήτησε άδεια από την ομάδα να μείνει πίσω, κοντά στην οικογένεια του.

Το ανατριχιαστικό προαίσθημα του προπονητή

Ο προπονητής του συλλόγου Κάιο Τζούνιορ, που είναι ανάμεσα στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, λίγες ημέρες πριν έκανε μια δήλωσε, που αποδείχθηκε ανατριχιαστικά προφητική.

"Εάν πέθαινα σήμερα, θα πέθαινα ευτυχισμένος" δηλωνε στις 24 Νοεμβρίου στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος του 2ου ημιτελικού με τη Σαν Λορένσο και τη θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό... Ο 21χρονος γιος του Μάθιους ήταν αντίθετα "τυχερός" καθώς ξέχασε το διαβατήριο του και δεν μπήκε στο αεροπλάνο, για να μάθει λίγες ώρες αργότερα τον χαμό του πατέρα του...

Ο Μέσι ταξίδεψε με το μοιραίο αεροπλάνο

Ενώ ακόμη αναζητούνται τα αίτια της συντριβής, από την Ισπανία συγκλόνισε η είδηση ότι με το συγκεκριμένο αεροπλάνο ταξίδεψε πριν 20 ημέρες η εθνική Αργεντινής και ο Λιονέλ Μέσι για τον αγώνα με την Βραζιλία στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μάλιστα υπάρχει και η σχετική σέλφι του Μέσι με τον Αγκουέρο, μέσα στο μοιραίο αεροσκάφος και αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι δεν είχε κανένα τεχνικό πρόβλημα και ήταν μάλιστα καινούργιο, κάνοντας τέτοια ταξίδια τα τελευταία 17 χρόνια.

Ατλέτικο Νασιονάλ: στην Σαπεκοένσε ο τίτλος

Την ώρα του πόνου και της θλίψης, η έτερη φιναλίστ Ατλέτικο Νασιονάλ έκανε μια κίνηση, που φανερώνει το μεγαλείο του αθλητισμού, ζητώντας από την Συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ν.Αμερικής να δοθεί ο τίτλος στην Σαπεκοένσε, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την τραγωδία που την χτύπησε. Η κίνηση αυτή μάλιστα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς η Ατλέτικο δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο του Σουνταμερικάνα (έχει χάσει σε δύο τελικούς), παρά μόνον το Λιμπερταδόρες.

Την ίδια ώρα οι οπαδοί της Σαπεκοένσε συγκεντρώνονται στο γήπεδο της ομάδας και φωνάζουν συνθήματα στην μνήμη των θυμάτων.

Το "αντίο" της Σαπεκοένσε

Ο βραζιλιάνικος σύλλογος επέλεξε να τιμήσει τα θύματα αναρτώντας ένα τελευταίο βίντεο με πανηγυρικά στιγμιότυπα από τα αποδυτήρια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ