Η Μέρκελ ανησυχεί για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις
Για τις κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας, οι οποίες έχουν γίνει «καθημερινή πρόκληση» μίλησε η γερμανίδα καγκελάριος με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που είχε στόχο την Deutsche Telekom.
Όπως είπε η Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κυβερνοεπιθέσεις, ωστόσο τόνισε πως για την πρόσφατη παραβίαση της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, δεν είναι απόλυτα σίγουρη ότι πρέπει να κατηγορηθεί η Ρωσία, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι η έρευνα θα βρει το δρόμο της.
Στη συνέχεια εκτίμησε πως:
Αυτό το είδος των κυβερνοεπιθέσεων, των υβριδικών συγκρούσεων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο και πρέπει να μάθουμε να αντιδράμε. Οφείλουμε γι΄αυτό να ενημερώσουμε τους ανθρώπους και να συνεχίσουμε να εκφράζουμε πολύ ξεκάθαρα τις πολιτικές πεποιθήσεις μας, δεν πρέπει να αφεθούμε στην οργή. Πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό υπάρχει και να μάθουμε να λειτουργούμε με αυτό.
Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε πως περίπου 900.000 χρήστες υπέστησαν διακοπές στη σύνδεσή τους με το internet την Κυριακή και συνέχιζαν να παρουσιάζουν προβλήματα στη σύνδεσή τους τη Δευτέρα. Στέλεχος της εταιρίας δήλωσε ότι ήταν μια προσπάθεια να "χακάρουν" συσκευές ρούτερ καταναλωτών για μια ευρύτερη διαδικτυακή επίθεση.
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρό εντοπίστηκε ζευγάρι μέσα στο σπίτι του
10:45
Συμφωνία 3,9 δισ. ευρώ για κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI στο Σίδνεϊ
10:44
Η Όπρα Γουίνφρεϊ επαινεί την απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει τα social media για παιδιά
10:44
Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αττική - Πού παραμένουν προβλήματα από την κακοκαιρία Byron
10:39