Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Οχάιο
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διέπραξε το απόγευμα της Δευτέρας ένας Σομαλός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, σύμφωνα με το πρακτορείο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Άμακ.
Ο φοιτητής, ο οποίος τραυμάτισε 11 ανθρώπους, «πραγματοποίησε την επιχείρησή του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος προς τους υποστηρικτές του, προκειμένου να στοχοποιήσουν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, επισήμανε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο Άμακ.
Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ο Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν και ήταν φοιτητής που σπούδαζε στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως δήλωσε η διευθύντρια δημόσιας ασφάλειας του πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μια ομάδα πεζών και μαχαίρωσε περαστικούς. Ένας αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο άνοιξε πυρ εναντίον του και τον σκότωσε, σύμφωνα με τον πρύτανη Μάικλ Ντρέικ.
Berenberg για METLEN: Ισχυρές συνέργειες και cost leadership - Διατηρεί τη σύσταση «Buy»
15:02
Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Λαριτζανί ήταν επικηρυγμένος για 10 εκατ. δολάρια εμείς το κάναμε δωρεάν
15:01
Ισόβια για ανθρωποκτονία με δόλο στον 22χρονο μητροκτόνο στη Λάρισα
15:00
Τι σηματοδοτεί η «εξόντωση» του Λαριτζανί και γιατί είναι εξίσου σημαντική με εκείνη του Αλί Χαμενεΐ
14:57