ΚΟΣΜΟΣ

Να πως θα πάρει το παιδί σας γράμμα από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη

Να πως θα πάρει το παιδί σας γράμμα από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη
Reuters/Kacper Pempel

Αυτή είναι η περίοδος του χρόνου που ο Άγιος Βασίλης είναι πνιγμένος στη δουλειά. Κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες για το δύσκολο έργο του, βοηθά τα ξωτικά του με τα δώρα και κάνει δοκιμές με τους ταράνδους του για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Αν λοιπόν το παιδί σας περιμένει απάντηση στο γράμμα που του στείλατε, τότε είναι σκούρα τα πράγματα. Που καιρός να απαντήσει σε όλα;

Για να μην χαλάσουν τα Χριστούγεννα σας όμως με κλάματα και απογοήτευση από την απάντηση που δεν ήρθε ποτέ, οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ προτείνουν να λάβετε εσείς το δύσκολο έργο της απάντησης και αυτές αναλαμβάνουν να φτιάξουν το γράμμα έτσι ώστε να φαίνεται ότι έφτασε από τον Βόρειο Πόλο.

Πως λειτουργεί η διαδικασία; Πείτε στο παιδί σας να γράψει ένα γράμμα και αφήστε το να το βάλει σε έναν φάκελο που έχει διεύθυνση αποστολέα το «Άγιος Βασίλης, Βόρειος Πόλος».

Αργότερα ανοίξτε μυστικά το γράμμα και απαντήστε ως Άγιος Βασίλης. Οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες συστήνουν να γράψετε την απάντηση στο πίσω μέρος του αρχικού γράμματος του παιδιού σας, για να μπορεί να δει και αυτά που έγραψε.

«Όταν απαντάτε σαν Άγιος Βασίλης, κάντε την απάντηση όσο πιο προσωπική γίνεται με το επισημάνετε τα επιτεύγματα του το περασμένο έτος». «Για παράδειγμα το ότι σας βοηθά στις δουλειές του σπιτιού, το ότι πήρε καλούς βαθμούς σε κάποια μαθήματα στο σχολείο ή το ότι συμμετείχε σε κοινωνικές εργασίες».

Ύστερα βάλτε το γράμμα που απευθύνεται στο παιδί σας σε ένα φάκελο με διεύθυνση αποστολέα «Άγιος Βασίλης, Βόρειος Πόλος». Βάλτε και τα κατάλληλα γραμματόσημα – προτείνονται τα νέα Χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα που κυκλοφορούν – και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε έναν μεγαλύτερο φάκελο και στείλτε το στο Ταχυδρομείο.

Το γράμμα πρέπει να φτάσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για να προλάβουν οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη στο ταχυδρομείο του Anchorage να στείλουν το γράμμα πίσω με την στάμπα του Άγιου Βασίλη.

Η υπηρεσία εκτιμά πως θα στείλει περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια γράμματα, κάρτες και πακέτα την περίοδο των γιορτών. Οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι η 19η και η 22η Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ