ΚΟΣΜΟΣ

«Μην οπλοφορείτε στα καταστήματα μας». Η Levi Strauss αφοπλίζει

«Μην οπλοφορείτε στα καταστήματα μας». Η Levi Strauss αφοπλίζει
Twitter

Η εταιρία θέλει να αλλάξει τις συνήθειες των πελατών της που συνηθίζουν να κάνουν shopping με το χέρι στη σκανδάλη. Με ανάρτηση του στον ιστότοπο δικτύωσης LinkedIn, ο διευθύνων σύμβουλος της Levi Strauss & Co παρενέβη στο θέμα του ελέγχου όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες, με ανοιχτή επιστολή του που ζητά από τους πελάτες του να μην φέρνουν τον οπλισμό τους στα μαγαζιά της εταιρείας γιατί κάνει τους υπαλλήλους του και άλλους πελάτες να νιώθουν άβολα.

Στην ανάρτηση του ο Τσιπ Μπεργκ διευκρινίζει ότι σέβεται το δικαίωμα της οπλοφορίας, που προστατεύεται από την δεύτερη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, αλλά δεν θεωρεί ένα κατάστημα ρούχων τον κατάλληλο χώρο για να οπλοφορεί κανείς.

Ο διευθύνων σύμβουλος, που περιγράφει τον εαυτό του ως πρώην αξιωματικό του στρατού και πατέρα, είπε ότι πρόσφατα ένα όπλο που έφερε στα καταστήματά του πελάτης εκπυρσοκρότησε κατά λάθος ενώ δοκίμαζε παντελόνια και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη του.

Σημείωσε επίσης ότι η εταιρία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και συνδέεται ιστορικά με την Αμερικανική Δύση του 19ου αιώνα, έχει καταστήματα σε πολλές πόλεις όπως το Παρίσι, τη Νίκαια και το Ορλάντο, όπου οι επιθέσεις ενόπλων τον έχουν προβληματίσει ως προς θέματα ασφάλειας στα καταστήματά του.

Ουσιαστικά, το θέμα είναι το εξής: Δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας ενώ ψωνίζετε για ρούχα ή δοκιμάζετε ένα τζιν παντελόνι. Πολύ απλά, τα όπλα δεν ανήκουν σε κανένα από αυτά τα σκηνικά" σχολίασε ο Μπεργκ.

Σε μια δήλωση όπου λάμβανε υπ' όψιν το ευαίσθητο θέμα στις ΗΠΑ, ο Μπέργκ διευκρίνισε ότι η εταιρία του δεν θα απαγορεύσει την οπλοφορία στα καταστήματά του, αλλά ζήτησε από τους "υπεύθυνους ιδιοκτήτες όπλων" να αφήσουν τον οπλισμό τους στα σπίτια τους.

Η 163χρονη εταιρία είναι η πιό πρόσφατη στον κατάλογο επιχειρήσεων που έχουν ζητήσει από τους πελάτες τους να αφήσουν τα όπλα τους στο σπίτι. Έχουν προηγηθεί οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων Target, ηχητικών συστημάτων Sonic και έτοιμου φαγητού Chili's.

Συντηρητικοί εξέφρασαν την οργή τους για το μήνυμα του Μπεργκ στο διαδίκτυο, με τον ακροδεξιό ιστότοπο Breitbart να μεταδίδει την είδηση σε άρθρο με σκωπτικό τίτλο: "Levi Strauss - Μη φέρνετε τα νόμιμα, μη-ορατά όπλα σας στα καταστήματά μας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ