ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα υγείας για τον 2ο άνθρωπο που περπάτησε στη Σελήνη

Προβλήματα υγείας για τον 2ο άνθρωπο που περπάτησε στη Σελήνη
Twitter/@TheRealBuzz

Ο Μπαζ Όλντριν (Buzz Aldrin), ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969, πρόκειται να απομακρυνθεί εσπευσμένα από τον Νότιο Πόλο καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Το αίτημα για την απομάκρυνση του 86χρονου αστροναύτη, ο οποίος κάνει τον γύρο των ΗΠΑ και του κόσμου για να προωθήσει τον αποικισμό του Άρη, διατυπώθηκε από μια ιδιωτική τουριστική επιχείρηση, την White Desert, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστήμης (NSF). Η White Desert ανέφερε πως ο Όλντριν επισκεπτόταν των Νότιο Πόλο με ένα γκρουπ τουριστών όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Ένα αεροπλάνο με ιατρικό εξοπλισμό εστάλη στη βάση του NSF στη λευκή ήπειρο, τον Σταθμό Νοτίου Πόλου Άμουνδσεν-Σκοτ, και θα μεταφέρει τον αστροναύτη «το συντομότερο δυνατόν» στη Νέα Ζηλανδία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Ο Μπαζ Όλντριν, πάντως εξακολουθεί να αστειεύεται, στις πολυάριθμες δημόσιες εμφανίσεις του, για το γεγονός ότι θα παραμείνει στην Ιστορία ως ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, στα ίχνη του Νιλ Άρμστρονγκ στο πλαίσιο της αποστολής Απόλλων 11.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ