ΚΟΣΜΟΣ

Από το Avatar στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Από το Avatar στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο Στίβεν Μνούτσιν θα αναλάβει το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο 53χρονος πρώην χρηματιστής της Wall Street, ήταν οικονομικός υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και οι δυο τους είναι στενοί φίλοι εδώ και 15 χρόνια.

Ο Μνούτσιν αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο για την εφαρμογή των αλλαγών στην οικονομική πολιτική που υποσχέθηκε ο Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου πακέτου μείωσης της φορολογίας – κυρίως για τους εύπορους – και επενδύσεων σε έργα υποδομών.

Πιθανόν να προσπαθήσει να ανατρέψει τη διαπραγματευτική πρόοδο που είχε σημειώσει η κυβέρνηση Ομπάμα στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και το άνοιγμα της κυβέρνησης στην Κούβα, υποβάλλοντας εκ νέου ποινές στην Τεχεράνη και στην Αβάνα.

Ο Μνούτσιν ξεκίνησε την καριέρα του από την οικογενειακή εταιρεία που είχε συνεργασία με την Goldman Sachs, εν συνεχεία εργάστηκε στην GS από την από την οποία αποχώρησε για να δημιουργήσει το δικό του επενδυτικό ταμείο.

Διαθέτει εμπειρία και στον τομέα της παραγωγής ταινιών του Χόλιγουντ, καθώς έχει χρηματοδοτήσει μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως η σειρά ταινιών «X-men» και το «Avatar».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ