Στο «στόχαστρο» της Τουρκίας και η Κάσος
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, αλλά και αυτές του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 βραχονησίδες στο Αιγαίο, η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητά την αποστρατικοποίηση της Κάσου.
Πρόκειται για την ΝΟΤΑΜ Α5446/16, στην οποία η Κάσος αναφέρεται με το όνομα «Τσομπάν».
Με την συγκεκριμένη ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα υποστηρίζει ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 -και συγκεκριμένα η περιοχή νότια της Κάσου- αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Μάλιστα οι Τούρκοι επικαλούνται τη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία αμβισβητεί έντονα τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

SPONSORED
Τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2Κ/2024 από τον ΑΣΕΠ
04:00
ΔΥΠΑ - Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Αυτοί είναι οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων
03:00
«Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγει το νέο πρόγραμμα - Οι δύο φάσεις του προγράμματος
02:00
Τέθηκε σε λειτουργία το politis.gov.gr: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών
01:00