ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στηρίζει την υποψηφιότητα του Λος Άντζελες για τους Ολυμπιακούς 2024

Ο Τραμπ στηρίζει την υποψηφιότητα του Λος Άντζελες για τους Ολυμπιακούς 2024

Την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Λος Άντζελες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 εξέφρασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για να εκφράσει την υποστήριξή του για την υποψηφιότητα του Λος Άντζελες» ανέφερε η Επιτροπή

Το Λος Άντζελες επιδιώκει να διοργανώσει τους τρίτους θερινούς του Αγώνες και το θέμα που έχει επιλέξει είναι ο εορτασμός της πολυμορφίας. Η πόλη είχε φιλοξενήσει Ολυμπιακούς το 1932 και το 1984.

Η συνομιλία των δύο ανδρών έγινε την Τετάρτη και προγραμματίστηκε από το δήμαρχο του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι, ο οποίος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η νίκη του Τραμπ μετά από μια προεκλογική περίοδο γεμάτη σκληρά λόγια για τους μετανάστες, τους ισπανόφωνους, τους μουσουλμάνους και τις γυναίκες θα μπορούσε να αποβεί εις βάρος της υποψηφιότητάς της για τους Ολυμπιακούς, δεδομένου το ότι η ΔΟΕ απαρτίζεται από ψηφίζοντα μέλη από πολλές χώρες.

Η ΔΟΕ, η οποία έχει να λάβει επίσης φακέλους υποψηφιότητας από το Παρίσι και τη Βουδαπέστη, θα ανακοινώσει την απόφασή της τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ