ΚΟΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο ο Στίβεν Χόκινγκ

Στο νοσοκομείο ο Στίβεν Χόκινγκ
David Silverman/Getty Images/Ideal Images

Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης την Παρασκευή καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Ο 74χρονος Χόκινγκ, που βρίσκεται στην Ιταλία για ένα συνέδριο που οργανώνει η Παπική Ακαδημία Επιστημών και συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο την Δευτέρα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, αναφέρει το ΑΠΕ.

640x640 7

Romano/Handout via Reuters

Τόσο ο εκπρόσωπος του όσο και μια πηγή του Βατικανού είπαν ότι δεν πιστεύεται ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Η πηγή του Βατικανού πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια του διάσημου φυσικού να αναχωρήσει από την Ιταλία αύριο Σάββατο.

Ο Χόκινγκ, που πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μιλά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και ταξιδεύει συνοδευόμενος πάντα από τέσσερις βοηθούς, μεταξύ των οποίων και δύο νοσοκόμες. Στις 25 Νοεμβρίου έδωσε μια διάλεξη στο Βατικανό με θέμα την καταγωγή του σύμπαντος.

640x640 8

REUTERS/Philip Pullella

Το Τζεμέλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ρώμης και εκεί νοσηλεύονται, όποτε χρειαστεί και οι επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ