Τραμπ: Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για πρώτη φορά με Ταϊβάν από το 1979
Ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε απευθείας με την πρόεδρο της Ταιβάν, για πρώτη φορά από το 1979, οπότε και είχαν διακοπεί οι επίσημες σχέσεις των δύο χωρών.
Τέσσερα άτομα από την ομάδα μετάβασης του Τραμπ επιβεβαίωσαν το τηλεφώνημα, στο οποίο όπως ανέφεραν, οι δύο ηγέτες μίλησαν για «τους στενούς οικονομικούς, πολιτικούς και δεσμούς ασφάλειας» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ταιβάν.
Επιπλέον, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, ο Τραμπ συνεχάρη την Τσάι Ινγκ-Ουέν για τη νίκη της στις προεδρικές εκλογές της Ταϊβάν τον περασμένο Ιανουάριο. Η Τσάι Ινγκ-Ουέν είναι η πρώτη γυναίκα ηγέτης της χώρας.
Όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την κίνησή του αυτή ο Τραμπ ρισκάρει να ξεκινήσει μία διπλωματική διαμάχη με την Κίνα, η οποία βλέπει την Ταιβάν ως αποσχισθείσα επαρχία και μάλιστα έχει απειλήσει να καταλάβει δια της βίας το νησί εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Το Πεκίνο μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει την τελευταία εξέλιξη.
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
01:00
Συντάξεις Μαρτίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής τους ανά ταμείο
00:30
Βενεζουέλα: Στο κοινοβούλιο η συζήτηση για νομοσχέδιο αμνήστευσης πολιτικών κρατουμένων
23:59
Tις επόμενες εβδομάδες πιθανότατα στις ΗΠΑ οι νέες ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας
23:51