Δυνάμεις του τουρκικού στρατού σκότωσαν 20 κούρδους αντάρτες στην επαρχία Χακάρι
Δυνάμεις του τουρκικού στρατού σκότωσαν 20 μέλη της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν που προσπάθησαν να επιτεθούν σε βάσεις των ένοπλων δυνάμεων στην επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού.
Σύμφωνα με μια λακωνική ανακοίνωση Τύπου του τουρκικού επιτελείου, οι κούρδοι αντάρτες πέρασαν στο έδαφος της Τουρκίας από το Ιράκ κι αποπειράθηκαν να επιτεθούν εναντίον βάσεων του στρατού στην ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα.
Στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, μαίνονται ξανά οι συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές του PKK αφότου μια ανακωχή που κράτησε δυόμισι χρόνια κατέρρευσε, τον Ιούλιο του 2015. Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ξεκίνησε τη δράση του το 1984. Έκτοτε πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο χαμηλής έντασης στην περιοχή.
SPONSORED
Δολοφονία στην Καλαμάτα: Απολογείται σήμερα ο 41χρονος - Mε κάμερες και GPS παρακολουθούσε το θύμα
09:36
Με δύο «πρόσωπα» ο καιρός σήμερα, πού θα βρέξει: 35άρια θα «γράψει» το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο
09:25
Η BYD θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη
09:15
Marina Handovic: Στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδας στις διεθνείς δραστηριότητες της Mondelez
09:03