Κούβα: Το τελευταίο «ταξίδι» του Φιντέλ Κάστρο [pics,vid]
Με μια λιτή και κλειστή τελετή ολοκληρώθηκε η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο ντε Κούμπα, λίκνο της κουβανικής επανάστασης, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, σηματοδοτώντας το τέλος του εννιαήμερου εθνικού πένθους στην Κούβα.
«Δεν εκφωνήθηκαν λόγοι, ήταν πολύ απλή, ήταν μόνο η τέφρα που ενταφιάστηκε και η οικογένεια, η κυβέρνηση και δίπλα όλοι οι αξιωματούχοι που βρίσκονταν εκεί», δήλωσε στο AFP η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία εκπροσώπησε τη γαλλική κυβέρνηση στην κηδεία.
Η κηδεία ξεκίνησε περίπου στις 7 το πρωί τοπική ώρα (2 μμ ώρα Ελλάδος) λίγο μετά την άφιξη στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε την τέφρα του "Κομαντάντε", ο οποίος κυβέρνησε το νησί αυτό της Καραϊβικής για περίπου μισό αιώνα.

ΠΗΓΗ: REUTERS/ CARLOS GARCIA RAWLINS
Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κούβας μετέδωσαν αρχικά ότι η τελετή θα μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση, αλλά λίγες ώρες πριν από την έναρξή της η κουβανική τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση.
Το κοιμητήριο βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας.

ΠΗΓΗ: REUTERS/ IVAN ALVARADO

ΠΗΓΗ: REUTERS/ CARLOS GARCIA RAWLINS
ΔYPA: Δείτε τους τελικούς προσωρινούς πίνακες για τους 70 μόνιμους εκπαιδευτικούς
03:00
Πώς θα κάνετε αίτηση για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ - Τι πρέπει να γνωρίζετε
02:00
Νέο κληρονομικό δίκαιο από τον Σεπτέμβριο: Ποιες οι βασικές αλλαγές
01:00
Έως 30 Ιουνίου η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 150 ευρώ ανά παιδί
00:30