ΚΟΣΜΟΣ

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις τον «γκιαούρη», «γκιαούρη»

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις τον «γκιαούρη», «γκιαούρη»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο αντιπρόεδρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος υποστήριξε ότι «για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις στον γκιαούρη, γκιαούρη».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΚP στην Καστάμονου, ο Νουμάν Κουρτουλμούς, επανέλαβε τα λόγια του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί των «συνόρων της καρδιάς» του.

«Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας», είπε ο Νουμάν Κουρτουλμούς

Σημείωσε ότι ο πιο σημαντικός πυλώνας για την Τουρκία είναι εκείνος του πολιτισμού, ενώ υποστήριξε ότι «για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη».

Η πρόκληση από τον Τούρκο συνεχίστηκε, διευκρινίζοντας ότι για τους Τούρκους, λέγοντας «γκιαούρης», δεν σημαίνει τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, επειδή πρόκειται για ένα όνομα που αποδίδεται στους δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές. «Το λέω αυτό για την οικονομική και πολιτική μας ανεξαρτησία».

Τέλος, έθεσε μια ρητορική ερώτηση για το πως βλέπει την Τουρκία αφού συμφιλιωθούν με την ιστορία και τον πολιτισμό της. «Εκεί δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός ούτε εκμετάλλευση. Αφού συμφιλιωθεί κανείς με την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν μπαίνει στον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Για αυτό αντισταθήκαμε στο Τσανάκαλε. Γι' αυτό στον απελευθερωτικό πόλεμο δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Δεν γονατίζουμε μπροστά σε κανέναν άλλον, πέραν του Αλλάχ», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ