ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στο Παρίσι για δρόμο που θα πάρει το όνομα του Στιβ Τζομπς

Οργή στο Παρίσι για δρόμο που θα πάρει το όνομα του Στιβ Τζομπς
Reuters

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου του δέκατου τρίτου διαμερίσματος των Παρισίων να δώσει σε έναν καινούργιο δρόμο το όνομα του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs.

Ο νέος δρόμος θα ανοίξει σύντομα και θα αποτελεί «θερμοκοιτίδα» για νέα επιχειρηματικότητα φιλοξενώντας 1.000 μικρές επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Jerome Coumet (Δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος), θεώρησε σωστό ο δρόμος να πάρει το όνομα του Jobs, ενός εκ των πρωτοπόρων στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας.

Μέλη της αριστερής οργάνωσης Front de Gauche όμως, αντιδρούν εντόνως στην σκέψη.

«Η επιλογή του Steve Jobs είναι αμφιλεγόμενη», αναφέρει ανακοίνωση της ομάδας.

«Πρώτον επειδή το Παρίσι προσπαθεί να προάγει την ισότητα των φύλων στις ονοματοδοσίες δρόμων και επειδή οι γυναίκες παραβλέπονται εδώ και πολύ καιρό».

«Αλλά η επιλογή του Steve Jobs είναι ακόμη χειρότερη αν αναλογιστούμε την αληθινή του κληρονομιά».

Η ομάδα συνέχισε με έναν αναλυτικό κατάλογο των λόγων που δεν πρέπει ο δρόμος να πάρει το όνομα του Jobs, από τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο της εταιρίας του στην Κίνα, τους «ανεπαρκείς μισθούς» των εργαζομένων και τις «παράνομες τεχνικές της εταιρίας στην φορολόγηση».

Σύμφωνα με τους αντιδρώντες το πρέπον όνομα για τον δρόμο θα ήταν το «Rue (δρόμος) Ada Lovelace», από την Βρετανίδα που θεωρείται η πρώτη προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ