ΚΟΣΜΟΣ

Δύο καμικάζι αιματοκύλισαν την Τουρκία

Δύο καμικάζι αιματοκύλισαν την Τουρκία
Συγκέντρωση στο σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα EUROKINISSI

Το Ισλαμικό Κράτος υπέδειξε ως αυτουργό της σφαγής στην Άγκυρα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, λέγοντας ότι αποτελεί τον υπ' αριθμόν έναν ύποπτο στην έρευνα των Αρχών. 

"Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, ξέρουμε πώς οι καμικάζι έφτασαν στο σημείο, είμαστε κοντά σε όνομα που "δείχνει" την Οργάνωση", δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Πρόσθεσε πως η επίθεση στόχευε στο να επηρεάσει το αποτέλεσμα των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου ενώ προϊδέασε για επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό

Δύο οι καμικάζι

Δύο άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν την διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα, την πλέον αιματηρή μέχρι σήμερα σε τουρκικό έδαφος, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ενώ διχογνωμία επικρατεί σχετικά με των αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού οι νεκροί ανέρχονται σε 97 ωστόσο σύμφωνα με το φιλο-κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ο απολογισμός των θυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερος.

"Συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας" το Σάββατο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι υπόλοιπες.

Τούρκος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι παρά το μακελειό, οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το Νοέμβριο, με τον Ερντογάν να ελπίζει ότι μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ