Θα παραιτηθεί o Γάλλος πρωθυπουργός για να διεκδικήσει την προεδρία
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα το 2017 κι ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί αύριο από το αξίωμά του.
Ο μέχρι πρότινος Γάλλος πρωθυπουργός δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να διεκδικήσει το χρίσμα των σοσιαλιστών στις εκλογές του Απρίλιου και τελικά αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του πρωθυπουργού για να μπορέσει να είναι υποψήφιος.
«Eιμαι υποψηφιος για την προεδρια της δημοκρατιας. Η υποψηφιότητα μου είναι επίσης μια επανάσταση στην ιδέα ότι η αριστερά θα αποκλειστεί απο αυτές τις προεδρικές. Θα κάνω αυτή την επάνασταση δική μας», έγραψε ο Μανουέλ Βαλς στο Twitter.
ΕΛΛΑΔΑ
Ροδόπη: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ανήλικος από μονοκατοικία μετά από φωτιά
09:50
ΕΛΛΑΔΑ
Taste Atlas: Το καλύτερο τυρί του κόσμου είναι η γραβιέρα της Νάξου
09:37
ΚΟΣΜΟΣ
Γιατί οι Ιάπωνες λατρεύουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τηγανητό κοτόπουλο
09:23
ΕΛΛΑΔΑ
Στα μπλόκα οι αγρότες με ανοιχτούς δρόμους - Το Σάββατο οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων
09:10
ΚΟΣΜΟΣ