Ν. Αναστασιάδης: Έχουν διασφαλιστεί πολλά έως τώρα
Το δίλημμα «να οδηγηθούμε σε ένα αδιέξοδο με απρόβλεπτα τα τετελεσμένα ή να επαναρχίσει ο διάλογος», ήταν αυτό έκανε τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να προχωρήσει στην απόφαση για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, όπως ο ίδιος δήλωσε σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ.
Παραπέμποντας εμμέσως στο δημοψήφισμα στην Κριμαία για αυτονόμηση, είπε πως προτίμησε την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, αντί να δει τον κίνδυνο που αντιμετωπίστηκε αλλού διεθνώς, δηλαδή «μιας ενδεχομένως ετυμηγορίας τάχα των Τουρκοκυπρίων για ενσωμάτωση». Επίσης, αναφέρθηκε στην προειδοποίηση Ερντογάν για «πολιτογράφηση» 26.500 εποίκων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι έως τώρα έχουν διασφαλιστεί πολλά και σημαντικά στο τραπέζι των συνομιλιών και για να τα διαφυλάξει απέτρεψε το αδιέξοδο στις συνομιλίες, μετά την κρίση στο Μοντ Πελεράν.
«Τούτες τις ημέρες υπήρξε το δίλημμα είτε να αφήναμε, μετά από κάποια κρίση που δημιουργήθηκε στο Μοντ Πελεράν, να οδηγηθούμε σε ένα αδιέξοδο με απρόβλεπτα τα τετελεσμένα ή να επαναρχίσει ο διάλογος, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι μειώνεις ποσώς τις θέσεις που διεκδικείς, έχοντας πάντα κατά νου τις έγνοιες και τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων» είπε.
Συνεχίζονται οι καρατομήσεις στον αμερικανικό στρατό - Ο Χέγκσεθ απομάκρυνε και δύο στρατηγούς
11:15
Πολυδιάστατος και αυθεντικός προορισμός η Ίος - Μια αρμονική συμβίωση φύσης και ανθρώπου
11:12
Θεσσαλονίκη: Στην δικαιοσύνη ο 21χρονος φίλος του Κλεομένη που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου
11:03
«Δεν είμαστε μόνοι»: Ο Σπίλμπεργκ επιστρέφει με ταινία sci-fi εμπνευσμένη από ένα υπαρξιακό ερώτημα
11:00