ΚΟΣΜΟΣ

Έξω φρενών ο Ερντογάν με τη Γερμανία - Απειλεί με αντίποινα

Έξω φρενών ο Ερντογάν με τη Γερμανία - Απειλεί με αντίποινα
REUTERS/Brendan McDermid

Σφοδρή επίθεση στην Γερμανία εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφορμή για τη νέα έκρηξη του Ερντογάν αποτέλεσε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας με πρωταγωνίστρια την αντιπρόεδρο της τουρκικής Βουλής. Συγκεκριμένα η Ayşenur Bahçekapılı, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο αλλά κρατήθηκε από την αστυνομία καθώς προέκυψε ένα πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Μόλις έγινε γνωστό, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την Hurriyet, κάλεσε τον πρέσβη της Γερμανίας στην Τουρκία, Martin Erdmann, για εξηγήσεις.

Φυσικά ο Τούρκος Πρόεδρος δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός. Σε ομιλία που έδωσε την Τετάρτη κατηγόρησε την Γερμανία ότι φιλοξενεί τρομοκράτες και απείλησε με αντίποινα.

«Δέχεστε να φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής να περιμένει ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε εκείνους; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και συνέχισε:

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη, παρόλο που η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι η Ayşenur Bahçekapılı έχασε την τσάντα της, όπου είχε μέσα το διαβατήριό της, στην Γερμανία και το τουρκικό προξενείο στην Κολωνία της έδωσε ένα προσωρινό. Ωστόσο, η αστυνομία δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει με αυτό, με αποτέλεσμα να κρατηθεί λίγες ώρες στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου.

«Δεν δέχονταν το προσωρινό διαβατήριο. Παρότι τους είπα ότι είμαι η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής και βουλευτής, μου απάντησαν ότι “αυτό δεν μας ενδιαφέρει”. Τότε πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου όπου μας κράτησαν για 45 λεπτά παρότι που τους είπαμε ότι το αεροπλάνο μας ήταν έτοιμο να απογειωθεί και θα χάναμε την πτήση μας. Ήμουν έξαλλη και θυμωμένη» δήλωσε από την πλευρά της η Ayşenur Bahçekapılı και συνέχισε:

toyrkia

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση; Δεν θέλουμε τέτοια Ευρωπαϊκή Ένωση, τους φώναξα και αυτοί με απείλησαν για να σωπάσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ