Ισχυρός σεισμός στη Β. Καλιφόρνια
Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια στις ακτές της Καλιφόρνια, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).
Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 165 χιλιόμετρων δυτικά του Φερντέιλ της Καλιφόρνιας, ενώ το βάθος του υπολογίζεται στα 10 χιλιότερα. Αρχικά ο σεισμός είχε υπολογιστεί στα 6,9 και λίγο αργότερα στα 6,8R, ωστόσο ήταν οι πρώτες εκτιμήσεις.
Χρήστες του Twitter αναφέρουν μάλιστα ότι η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Σαν Φρανσίσκο και ότι η διάρκεια του ήταν περίπου 20 δευτερόλεπτα αλλά αρκετά έντονη.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι καθώς το επίκεντρο ήταν μακρυά από τις ακτές της Καλιφόρνια. Να σημειωθεί ότι για την ώρα δεν έχει σημειωθεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός πολίτη.
Ιονία Οδός: Ρήγμα 200 μέτρων από τη μεγάλη κατολίσθηση - Εικόνες από το σημείο (vid)
14:55
Καραμανλής για Σαμαρά: «Να ακούμε τους πιο έμπειρους, αντί να τους διαγράφουμε» (vid)
14:54
Απολιθώματα μικροσκοπικού δεινοσαύρου εντοπίστηκαν στην Ισπανία - Η ιδιαίτερη σημασία τους (pic)
14:46
Πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Εμείς ανοίξαμε πρώτοι τη συζήτηση»
14:45