Πέθανε ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη
Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των ΗΠΑ για τον 20ό αιώνα, ο πρώτος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη και αργότερα ο γηραιότερος Αμερικανός αστροναύτης, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών.
Την είδηση για τον θάνατο του Γκλεν, που διετέλεσε επί σειρά ετών και γερουσιαστής, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας του Οχάιο.
«Ο Τζον Γκλεν είναι και θα είναι για πάντα, ο απόλυτος ήρωας της πολιτείας του Οχάιο και ο θάνατος του σήμερα αποτελεί περίσταση πένθους για όλους μας», τόνισε με ανακοίνωση του ο κυβερνήτης Τζον Κασίς.
Ο Γκλεν μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη στις 22 Φεβρουαρίου 1962 με την κάψουλα Friendship 7 και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την πρώτη αμερικανική αποστολή στη Σελήνη.
ΧΡΗΜΑ
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του προγράμματος- Ποια η καταληκτική προθεσμία
02:00
ΧΡΗΜΑ
Επίδομα θέρμανσης: Η διαδικασία «βήμα βήμα» για να υποβάλλετε αίτηση- Προσοχή στο ΑΦΜ
01:00
ΧΡΗΜΑ
Υποχρεωτική πλέον η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες από την 1η Νοεμβρίου
00:30
ΚΟΣΜΟΣ
Εκλογικό θρίλερ στη Νέα Ζηλανδία: Στήθος με στήθος η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων
23:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ