Πέθανε ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη
Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των ΗΠΑ για τον 20ό αιώνα, ο πρώτος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη και αργότερα ο γηραιότερος Αμερικανός αστροναύτης, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών.
Την είδηση για τον θάνατο του Γκλεν, που διετέλεσε επί σειρά ετών και γερουσιαστής, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας του Οχάιο.
«Ο Τζον Γκλεν είναι και θα είναι για πάντα, ο απόλυτος ήρωας της πολιτείας του Οχάιο και ο θάνατος του σήμερα αποτελεί περίσταση πένθους για όλους μας», τόνισε με ανακοίνωση του ο κυβερνήτης Τζον Κασίς.
Ο Γκλεν μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη στις 22 Φεβρουαρίου 1962 με την κάψουλα Friendship 7 και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την πρώτη αμερικανική αποστολή στη Σελήνη.
ΧΡΗΜΑ
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών από σήμερα έως τις 13 Φεβρουαρίου
05:00
ΧΡΗΜΑ
Προ των πυλών το νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
04:00
ΧΡΗΜΑ
Πότε τελειώνουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
03:00
ΧΡΗΜΑ
: Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 ευρώ για να μετακομίσουν
02:00
ΧΡΗΜΑ