Νεκρός ο τζιχαντιστής που σχεδίασε την επίθεση στο Charlie Hebdo
Ο επικεφαλής της ομάδας των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που έκαναν την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στην Συρία.
Ο 33χρονος Γαλλο-τυνήσιος Μπουμπακέρ ελ Χακίμ, σκοτώθηκε στην πόλη Ράκκα στις 26 Νοεμβρίου. Διαδραμάτιζε ιδιαίτερο ρόλο στον σχεδιασμό των επιθέσεων των τζιχαντιστών και ήταν ο μέντορας των αδελφών Κουασί που στέρησαν την ζωή σε 17 ανθρώπους στο γαλλικό περιοδικό.
Το 2008 είχε καταδικαστεί σε επτάχρονη φυλάκιση μετά την σύλληψη του στην Συρία και έκδοση του στην Γαλλία. Με το που αποφυλακίστηκε το 2011 ξεκίνησε να στρατολογεί μαχητές για τζιχαντιστικές ομάδες.
Μετακινήθηκε στην Τυνησία και ταξίδευε συχνά στο Παρίσι για να σχεδιάσει και να προετοιμάσει επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.
NBA: Οι Nicks κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο του ΝΒΑ από το 1973 - Νίκη επί της Spurs με 94-90
09:51
Η επόμενη μέρα στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά: Οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες
09:41
Island news: Tα πιο συναρπαστικά γευστικά, και όχι μόνο, καλοκαιρινά νέα από τα ελληνικά νησιά
09:30
Χαλκιδική: «Πολύ επιεικείς οι ποινές», λέει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ
09:20