Συρία: Τουλάχιστον 20.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει σήμερα το Χαλέπι
Μαζική έξοδος αμάχων γίνεται στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, με τουλάχιστον 20.000 άτομα να έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη σήμερα.
Παράλληλα περισσότεροι από 1.200 μαχητές παρέδωσαν τα όπλα τους στην συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μόνο μέχρι το μεσημέρι, περισσότεροι από 20.000 άμαχοι από τις ανατολικές συνοικίες έφυγαν από την πόλη, 1.217 μαχητές κατέθεσαν τα όπλα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.
«Οι κάτοικοι φεύγουν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων με σταθερή ροή προς τις περιοχές της πόλης που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε ο ίδιος.
«Μεγάλο μέρος του Χαλεπιού, το 93%, ελέγχεται σήμερα από τη συριακή κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Μόλις ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των αμάχων, σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, οι κυβερνητικές δυνάμεις θα συνεχίσουν για να «απελευθερώσουν» το ανατολικό Χαλέπι.
Ιράν: Ισραήλ και ΗΠΑ μπρεί να «στήσουν πλήγματα» για να κατηγορήσουν την Τεχεράνη
19:17
Live - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα λιμάνι σταθερότητας μέσα σε εξαιρετικά ρευστό διεθνές περιβάλλον
19:14
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «Έχουν κυριολεκτικά εξαλειφθεί» λέει ο Τραμπ για το Ιράν - Νεες εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις
19:10
Θραύσματα από πυραύλους έπεσαν κοντά στον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ (vid)
19:08