ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος

Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος
REUTERS/Ismail Taxta/Φωτογραφία Αρχείου

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην είσοδο του μεγαλύτερου λιμανιού της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, και στην συνέχεια υψώθηκε πυκνός καπνός.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη εισόδου του εμπορικού λιμανιού του Μογκαντίσου. Εργαζόμενος στο λιμάνι μιλώντας στο Reuters δήλωσε: «Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην εξωτερική πύλη του λιμανιού. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών».

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η αλ Σαμπάμπ που και στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει αρκετές αιματηρές επιθέσεις στην χώρα.

Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σεμπάμπ, ήταν η στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Η οργάνωση ανέφερε ότι από την επίθεση «σκοτώθηκαν περίπου 30 άνθρωποι».

Στόχος της ισλαμικής οργάνωσης είναι να φύγουν από την Σομαλία οι άντρες της Αφρικανικής Ένωσης, που έχουν σταλεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια, όπως επίσης να πέσει η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επικρατήσει ο δικός της ισλαμικός νόμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ