ΚΟΣΜΟΣ

Χαλέπι: 10.000 άμαχοι εγκατέλειψαν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες

Χαλέπι: 10.000 άμαχοι εγκατέλειψαν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες
REUTERS/Abdalrhman Ismail

Περισσότεροι από 10.000 άμαχοι εγκατέλειψαν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις συνοικίες που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης από τα μεσάνυχτα εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών», επεσήμανε ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Είναι πρόσφυγες στις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτος στο δυτικό Χαλέπι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε πολλά μέτωπα. Ο συριακός στρατός πλέον ελέγχει πλέον το 85% του ανατολικού Χαλεπιού. Στο μεταξύ στην Παλμύρα ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας απώθησε όλους τους αντάρτες στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στη διάρκεια της νύχτας ο συριακός στρατός με την ενεργή υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας απώθησε όλες τις επιθέσεις των τρομοκρατών στην Παλμύρα. Οι αντάρτες χρησιμοποίησαν παγιδευμένα αυτοκίνητα, άρματα μάχης και πυροβολικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε 64 πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και κατέστρεψε 11 άρματα μάχης και οχήματα του στρατού, καθώς και 31 οχήματα που έφεραν βαρέα όπλα, ενώ σκότωσε και περισσότερους από 300 τζιχαντιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ