ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Καμία συμφωνία με ΗΠΑ για φυγή ανταρτών από το Χαλέπι»

Ρωσία: «Καμία συμφωνία με ΗΠΑ για φυγή ανταρτών από το Χαλέπι»
TWITTER

Σε διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν τη Μόσχα να έχει συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ που προβλέπει την ασφαλή διαφυγή των ανταρτών από το Χαλέπι, προχώρησε αργά την Κυριακή ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στελέχη της αντιπολίτευσης που στηρίζουν τις οργανώσεις των ανταρτών δήλωσαν στο Reuters νωρίτερα την Κυριακή ότι οι δύο χώρες κατέθεσαν πρόταση η οποία προέβλεπε ότι οι μαχητές θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν με ασφάλεια την πόλη μαζί με τις οικογένειές τους και άλλους πολίτες.

«Αυτό που τα πρακτορεία ειδήσεων των δυτικών χωρών μεταδίδουν δεν ανταποκρίνεται απαραίτητα στην πραγματικότητα», επισήμανε ο Ριάμπκοφ, ενώ συμπλήρωσε ότι η Ρωσία εργάζεται προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών από το Χαλέπι.

«Το ζήτημα της απόσυρσης των ανταρτών αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστών συμφωνιών. Αυτή η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί προς το παρόν, σε μεγάλο βαθμό διότι οι ΗΠΑ επιμένουν σε απαράδεκτους όρους», μετέδωσε το RIΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με μια κοινή συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Συρία, την οποία θα μπορούσε να εξετάσει κατόπιν η αντιπολίτευση.

Οι συνομιλίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα συνεχιστούν στη Γενεύη, είπε ο Ρώσος υφυπουργός. «Έχει καταγραφθεί κάποια πρόοδος, όμως δεν υπάρχει συμφωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ