ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΠΓΔΜ: Πρωτιά του Γκρουέφσκι με μικρή διαφορά

Εκλογές ΠΓΔΜ: Πρωτιά του Γκρουέφσκι με μικρή διαφορά
REUTERS/Ognen Teofilovski

Με διαφορά κάτω του 1,5% προηγείται το εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι στις εκλογές στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή εκλογών, το εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι προηγείται με 37,98% ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες, ή SDSM, του Ζόραν Ζάεφ ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής με 36,74% ενώ έχει καταμετρηθεί το 98% των συνολικών ψήφων.

Η διαφορά είναι τόσο μικρή καθ’ όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης ώστε το κόμμα του Ζάεφ γιόρτασε τη νίκη του, όπως είπε, στις μεγαλύτερες πόλεις, αλλά και ο Γκρουέφσκι είπε ότι το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται το μεσημέρι. Το εκλογικό παρατηρητήριο Association Most υπογράμμισε ότι η διαφορά είναι πολύ μικρή για να επιτρέψει τον υπολογισμό του αριθμού των βουλευτών κάθε κόμματος, σύμφωνα με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα που είχε.

Οι εκλογές αυτές στοχεύουν να θέσουν τέλος σε μία διετή κρίση η οποία προκάλεσε την κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνησης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ