Ο Πούτιν έτοιμος να συναντηθεί με τον Τραμπ «ανά πάσα στιγμή»
Έτοιμος να συναντηθεί, ανά πάσα στιγμή, με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ωστόσο υπογράμμισε ότι θα ήταν καλύτερο να συναντηθούν αφού πρώτα αναλάβει την προεδρία και επισήμως ο Τραμπ και σχηματίσει κυβέρνηση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri και το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV ο Πούτιν σημείωσε:
Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να δώσουμε στον εκλεγμένο πρόεδρο τον χρόνο τουλάχιστον να σχηματίσει την κυβέρνησή του, να αναλάβει την προεδρία και μετά να μιλήσουμε για συνάντηση. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχουν θέματα από την πλευρά μας.
Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν έχει κατανοήσει ακόμη τι σημαίνει το σύνθημα «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», το οποίο είχε υιοθετήσει ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όμως εξήγησε ότι ελπίζει πως δεν θα υπάρξουν θέματα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Ο Πούτιν υπενθύμισε επίσης την άποψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ και οι κάτοικοί τους είναι εξαιρετικοί.
«Αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό την άποψη αυτή. Αναμφίβολα οι ΗΠΑ και αμερικανικός λαός είναι ένα μεγάλο έθνος και ένας μεγάλος λαός, δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού, κανείς δεν το αμφισβητεί, όμως πιστεύω ότι είναι υπερβολικό και δημιουργεί θέμα στις σχέσεις και όχι μόνο με τη Ρωσία», εξήγησε.
SPONSORED
Μηχανισμό διαχείρισης της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ φέρνει το Ιράν
15:12
Κικίλιας στο Συνέδριο ΝΔ: «Η ταυτότητά μας δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανέναν»
15:11
Κεραμέως στο συνέδριο ΝΔ: «Καταφέραμε να ρίξουμε την ανεργία στο χαμηλότερο των τελευταίων 18 ετών»
15:01
Bloomberg: Η Τουρκία σχεδιάζει αγωγό καυσίμων ενός δισ. για εφοδιασμό συμμάχων του ΝΑΤΟ
15:00