Χριστούγεννα: Σε ποια χώρα «κέρδισαν» μια επιπλέον αργία
Μία επιπλέον ημέρα αργίας, την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κέρδισαν οι Σλοβένοι, ως ανταμοιβή για τις θυσίες τους.
Συγκεκριμένα, φέτος επανέρχεται με απόφαση της Βουλής η αργία της 2ας Ιανουαρίου στη Σλοβενία, καθώς είχε καταργηθεί πριν από τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο της λιτότητας.
«Έχει έρθει η ώρα να δείξουμε στον λαό ότι μπορούμε να πάμε μπροστά», εξήγησε ο Σλοβένος κεντρώος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ ανακοινώνοντας το μέτρο αυτό που ψηφίστηκε σήμερα από το κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία 90 βουλευτών.
Αφού υπήρξε ο καλός μαθητής της ευρωζώνης η Σλοβενία έπεσε σε ύφεση το 2013, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα πρόγραμμα βοήθειας από την ΕΕ εξαιτίας των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα.
Η χώρα αυτή των 2 εκατομμυρίων κατοίκων αναγκάστηκε τότε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας, το οποίο συνοδεύτηκε από πολλές ιδιωτικοποιήσεις.
Η Σλοβενία στοχεύει σε ανάπτυξη 2,3% φέτος και 2,9% του 2017, αφού κατέγραψε ανάπτυξη 2,3% το 2015.
Το κόμμα του Τσέραρ είναι αντιμέτωπο εδώ και αρκετούς μήνες με την αντίδραση των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, τα οποία επικρίνουν την κυβέρνηση για τη συνέχιση πολλών μέτρων λιτότητας.
: Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 για να μετακομίσουν
01:00
Τουλάχιστον 15 νεκροί από σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με ταχύπλοο διακινητών ανοικτά της Χίου (vid)
00:52
Ανοίγουν 60.000 νέες θέσεις εργασίας από προγράμματα της ΔΥΠΑ - Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες
00:30
Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Στο Μαξίμου τα αιτήματά τους
23:59