ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα: οι προετοιμασίες του Άη Βασίλη και τα γράμματα της τελευταίας στιγμής

Χριστούγεννα: οι προετοιμασίες του Άη Βασίλη και τα γράμματα της τελευταίας στιγμής
Reuters

Μικρά και μεγάλα παιδιά μετρούν αντίστροφα για το βράδυ των Χριστουγέννων. Για την στιγμή που ο χαρούμενος παππούς με την κόκκινη στολή και την λευκή του γενειάδα θα επισκεφτεί κάθε σπίτι για να αφήσει τα δώρα του μέσα σε πλεκτές κάλτσες και κάτω από τα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Τι; Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης; Είστε σίγουροι;

Κάποιοι τυχεροί που βρέθηκαν στον Βόρειο Πόλο τον συνάντησαν! Έκανε τον τελευταίο έλεγχο στις λίστες με τα δώρα που έχει ετοιμάσει για όλα τα παιδιά.

NORAD Tracks Santa 2007 Ops Center copy

Κέντρο επιχειρήσεων NORAD

Το μακρινό του ταξίδι ετοιμάζεται να το καταγράψει για 61η χρονιά και η ομάδα αεράμυνας του Καναδά και της Βόρειας Αμερικής (NORAD) κι εσείς μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω διαδικτύου. Μια παράδοση που ξεκίνησε το 1955 κατά ...λάθος.

Ο αριθμός επικοινωνίας με τον Άγιο Βασίλη που αναγραφόταν σε μια διαφήμιση στο Κολοράντο Σπρίνγκς των ΗΠΑ αντιστοιχούσε στο «κόκκινο τηλέφωνο» της βάσης της αεράμυνας.

Why NORAD Tracks Santa
Why NORAD Tracks Santa copy

Διευθυντής στο κέντρο επιχειρήσεων εκείνη την περίοδο ήταν ο συνταγματάρχης Χάρι Σουπ, ο οποίος ζήτησε από το προσωπικό του να δίνει πληροφορίες για το που εντοπίζουν τα ραντάρ το στίγμα του Άη Βασίλη κατά την διάρκεια του ταξιδιού του από τον Βόρειο Πόλο. Έτσι τα παιδιά τηλεφωνούσαν διαρκώς για να μαθαίνουν που βρίσκεται ο αγαπημένος τους άγιος.

The Santa Colonel US Air Force Colonel Harry Shoup

O συνταγματάρχης Χάρι Σουπ

Ο τηλεοπτικός φακός έχει καταγράψει και τις τελευταίες βόλτες του Άγιου Βασίλη στο χιονισμένο Ροβανιέμι. Οι τάρανδοι ξεμουδιάζουν σέρνοντας το έλκηθρο στο κατάλευκο τοπίο της Αρκτικής πριν από το μεγάλο ταξίδι της 24ης Δεκεμβρίου.

Ο χαρούμενος και αγαπητός παππούς αν και δεν ...καταζητείται έχει πολλά ονόματα. Ίσως γιατί ο κάθε λαός προσπάθησε να τον κάνει μέρος της δικής του παράδοσης.

2016 12 12T004739Z 1468006461 RC13EE0BC3F0 RTRMADP 3 CLIMATECHANGE REINDEER

Για τους Έλληνες είναι ο Άγιος Βασίλειος, για τους Άγγλους ο Άγιος Νικόλαος, για τους Γάλλους ο Περ Νοέλ, για τους Ολλανδούς ο Σίντερ-Κλάας, για τους Γερμανούς ο Βάιναχτσμαν, για τους Κινέζους ο Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ, για τους Ιάπωνες ο Χοτέισο και για τους Ιταλούς ο Μπάμπο Νατάλε.

πηγή: Reuters

Διαδραστικές σελίδες στο διαδίκτυο με Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο έχουν την τιμητική τους. Τα παιδιά... κάθε ηλικίας μπορούν να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να λάβουν απάντηση.

http://www.aletter4santa.com/index.html

letter

http://www.northpole.com/

letter2

http://www.santaclausvillage.info/santa-claus/santa-claus-main-post-office/

letter3

http://www.santaclaushouse.com/default.asp

letter4

Να περιηγηθούν στο εορταστικό χωριό. Να μάθουν τα μυστικά που κρύβουν οι τάρανδοι. Να πάρουν μέρος σε παιχνίδια. Να υιοθετήσουν κάποιο από τα ξωτικά.

Να δουν το σπίτι του Άη Βασίλη. Να μπουν στην κουζίνα της κυρίας του σπιτιού και να γευτούν λαχταριστές λιχουδιές.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει σχέδον από κάθε γιορτινό ιστότοπο η επιλογή με τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Βόρειο Πόλο η κατάσταση έχει ως εξής:

«Οι τάρανδοι έχουν ταϊστεί και βουρτσιστεί, το εργοστάσιο παιχνιδιών έχει καθαριστεί, τα ξωτικά έκαναν το δικό τους χριστουγεννιάτικο πάρτι και αντάλλαξαν δώρα. Τώρα θα κοιμούνται για μέρες. Πραγματικά το χρειάζονται! Όταν θα ξυπνήσουν θα είναι πανέτοιμα για τα Χριστούγεννα του 2016!»

2016 12 14T110130Z 2012970850 RC16840DE810 RTRMADP 3 RUSSIA REINDEER

πηγή: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ