ΚΟΣΜΟΣ

Ποια θα τραγουδήσει στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ποια θα τραγουδήσει στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ
REUTERS/Fred Thornhill

Τέλος μπαίνουν στα σενάρια που κυκλοφόρησαν την Τρίτη ότι ο ράπερ Κάνιε Ουέστ θα συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την χθεσινή τους συνάντηση.

Η τραγουδίστρια που θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο της Αμερικής στην τελετή ορκωμοσίας που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη.

Πρόκειται για την 16χρονη Τζάκι Εβάντσο, η οποία πριν από έξι χρόνια είχε μαγέψει το τηλεοπτικό κοινό όταν ως παιδί-θαύμα συμμετείχε στην εκπομπή «Αμερική έχεις Ταλέντο».

Η επιτροπή ορκωμοσίας του μεγιστάνα ανακοίνωσε την συμμετοχή της Εβάντσο, σημειώνοντας πως «αντιπροσωπεύει το καλύτερο και το λαμπρότερο της Αμερικής».

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Θα είναι φανταστικά» δήλωσε η ίδια μετά την ανακοίνωση στην τηλεοπτική εκπομπή "Today".

Ο ιστότοπος TMZ έγραψε ακόμα ότι ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι επίσης θα τραγουδήσει στην τελετή ορκωμοσίας, η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε ηλικία 10 ετών, η Τζάκι Εβάντσο είχε συνεπάρει τους Αμερικανούς με το ταλέντο της να ερμηνεύει ως σοπράνο στις υψηλότερες νότες και να τραγουδά μοναδικά κλασικές άριες όπως εκείνη του Πουτσίνι "O mio babbino caro", καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στο "America's Got Talent."

Μετά την συμμετοχή της στο "America's Got Talent", η Εβάντσο αναδείχθηκε στην νεότερη σόλο καλλιτέχνιδα που κατάφερε να αποκτήσει πλατινένιο δίσκο στις ΗΠΑ.

Εκείνη την εποχή γνωρίστηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ και η ίδια έχει αναρτήσει μια φωτογραφία της στον λογαριασμό της στο Facebook όπου απεικονίζονται οι δύο να στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Η Εβάντσο θα ακολουθήσει τα βήματα της Αρίθα Φράνκλιν και της Μπιγιονσέ, που ερμήνευσαν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, το "The Star-Spangled Banner" στις δύο τελετές ορκωμοσίας του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η επιτροπή ορκωμοσίας επισήμανε ότι έχει στην διάθεσή της «ταλέντα διεθνούς φήμης» που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην τελετή, όμως η Εβάντσο είναι η πρώτη διάσημη τραγουδίστρια που ανακοινώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ