«Κόκκινος» συναγερμός στο Πεκίνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Το Πεκίνο κήρυξε σήμερα για πρώτη φορά φέτος «κόκκινο» συναγερμό λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς την Παρασκευή η πόλη αναμένεται να βυθιστεί σε πυκνή ομίχλη ρύπων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, αρμόδιες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο «κόκκινος» συναγερμός θα τεθεί σε ισχύ στις 08:00 το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) και αναμένεται να αρθεί στις 21 Δεκεμβρίου όταν βελτιωθούν οι συνθήκες. Σύμφωνα με το εθνικό κέντρο παρακολούθησης του περιβάλλοντος, κατά τις ημέρες αυτές, το Πεκίνο, η γειτονική περιοχή Τιαντζίν και η επαρχία Χεμπέι θα βυθιστούν σε ρυπογόνα ομίχλη, ενώ θα επηρεαστούν επίσης οι επαρχίες Σαντόνγκ και Χενάν.
Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, την περίοδο αυτή θα απαγορευθεί η κίνηση των ιδιαίτερα ρυπογόνων οχημάτων, ενώ για τα υπόλοιπα οχήματα θα επιβληθεί η εκ περιτροπής κυκλοφορία τους ανάλογα με το τελευταίο, μονό ή ζυγό ψηφίο της πινακίδας τους.
Παράλληλα, θα ανασταλεί η λειτουργία κάποιων εργοταξίων και εργοστασιακών μονάδων, ενώ οι Αρχές συνιστούν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.
Ο Τραμπ άσκησε τα πρώτα βέτο της δεύτερης προεδρικής θητείας του
23:26
To 2025 ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 βόμβες και 100.000 drones
23:16
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00
Συρία: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι
22:58