ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έφηβος επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε υπαίθρια αγορά

Γερμανία: Έφηβος επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε υπαίθρια αγορά
REUTERS/Hannibal Hanschke

Εκρηκτικό μηχανισμό σε χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά στην πόλη Λούντβιχσχάφεν της δυτικής Γερμανίας, επιχείρησε να πυροδοτήσει ένας 12χρονος Γερμανός ιρακινής καταγωγής.

Ο έφηβος, θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σήμερα το περιοδικό Focus επικαλούμενο δικαστικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έφηβος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην πόλη αυτή το 2004, είναι "βαθιά ριζοσπαστικοποιημένος" και φέρεται να έχει στρατολογηθεί από μέλος του ΙΚ.

Ο ύποπτος άφησε στο έδαφος ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με καρφιά, σε χριστουγεννιάτικη αγορά στις 26 Νοεμβρίου, αλλά ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω προβλήματος του πυροκροτητή, αναφέρει η ίδια πηγή.

Επισκέπτης της αγοράς κάλεσε την αστυνομία όταν ανακάλυψε το σακίδιο στους χώρους της και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε το αγόρι, το οποίο κρατείται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο προσθέτει ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει αναλάβει τις έρευνες.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Καλσρούη δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ