ΚΟΣΜΟΣ

Έξι τρόποι για να «επιβιώσετε» από τις αλλεργίες σας

Έξι τρόποι για να «επιβιώσετε» από τις αλλεργίες σας
unicasport

Η περίοδος των αλλεργιών πλησιάζει και όσοι υποφέρουν από την άνθιση της φύσης νιώθουν ήδη τις πρώτες ψυχολογικές επιπτώσεις. Οι πραγματικές - κόκκινα μάτια, μύτη που τρέχει και φτερνίσματα - καιροφυλακτούν, όμως υπάρχουν έξι εύκολα μέτρα που μπορεί να λάβετε για να διευκολύνετε την ζωή σας.

1. Φορέστε γυαλιά ηλίου/γυαλιά

Τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα την περίοδο των αλλεργιών. Πρέπει λοιπόν να τα προστατέψετε από την απευθείας επαφή με τον ήλιο που ξυπνά τα «τερατάκια» που κρύβονται μέσα στα αλλεργιογόνα.

2. Χρησιμοποιείστε σταγόνες ματιών

Κρατήστε στην τσάντα σας σταγόνες ματιών. Θα σταματήσουν τον ερεθισμό και θα σας αποτρέψουν από το να τρίψετε τα πονεμένα μάτια σας.

3. Οι κυρίες να μην φορούν μακιγιάζ ματιών

Για όσες κυρίες αγαπούν το μακιγιάζ, το καλύτερο είναι να μην τοποθετείτε τίποτα στα μάτια σας γιατί θα καταλήξετε μουτζουρωμένες. Πέρα από την αισθητική πλευρά όμως, τα μάτια σας χρειάζονται όσο το δυνατόν λιγότερη επιβάρυνση για ιατρικούς λόγους.

4. Φτερνιστείτε ελεύθερα

Όσο περισσότερο καταπιέζετε την τάση σας να φτερνιστείτε, τόσο πιο δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα. Αν είστε σε χώρους που δεν μπορείτε να το κάνετε, καλό είναι να αποχωρήσετε για λίγα λεπτά. Το σώμα προσπαθεί να σας σώσει από περαιτέρω προβλήματα, αφήστε το.

5. Αγοράστε έναν καθαριστή αέρα

Είναι μεγάλη επένδυση, αλλά αξίζει. Ένας καλός καθαριστής πιάνει τα αλλεργιογόνα πριν φτάσουν σε σας. Φιλτράρει έως και 99,97% των κοινών αλλεργιογόνων όπως η σκόνη, τα ζώα και η γύρη.

6. Σωστή προετοιμασία

Αγοράστε χαρτομάντιλα, αντισηπτικό χεριών και ότι άλλο νομίζετε ότι θα κάνει απλούστερη την ζωή σας τις δύσκολες μέρες. Είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι από το να τρέχετε τελευταία στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ