ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Παλιά βενζινάδικα «ζωντανεύουν» με άλλο ρόλο (pics)

Βρετανία: Παλιά βενζινάδικα «ζωντανεύουν» με άλλο ρόλο (pics)
REUTERS / TOBY MELVILLE

Παλιά πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αγγλία αποκτούν ζωή μετά από δημιουργικές ανακαινίσεις.

Στο δυτικό Σάσεξ, έπειτα από 40 χρόνια στην αφάνεια, σε ένα art-deco πρατήριο καυσίμων δημιουργήθηκαν πολυτελή διαμερίσματα.

Σε ένα άλλο ιστορικό πρατήριο καυσίμων, που λειτουργούσε από το 1926 έως το 2008 στο Λονδίνο, σήμερα μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα χορταστικό χάμπουργκερ, καθώς μετατράπηκε σε ταχυφαγείο.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, στη βρετανική πρωτεύουσα υπάρχει κι ένα ιδιαίτερο βενζινάδικο το οποίο έχει μετατραπεί σε ανθοπωλείο. Ένα άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων αναμορφώθηκε σε θερινό σινεμά.

Στην πόλη Τέλφορντ, το άλλοτε πολυσύχναστο βενζινάδικο σήμερα λειτουργεί ως κατάστημα πώλησης επίπλων και αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ευκαιρίες για εμπορική εκμετάλλευση των παλιών πρατηρίων καυσίμων είναι πολλές, καθώς περισσότεροι από 20.000 σταθμοί ανεφοδιασμού καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν τα τελευταία 40 χρόνια, βάσει των στοιχείων της Ομοσπονδίας Βιομηχανίας Πετρελαιοειδών της χώρας (PIC).

Στη Βρετανία, στα τέλη του 2015 λειτουργούσαν περίπου 8.500 πρατήρια υγρών καυσίμων, σύμφωνα με την PIC, που θεωρεί ότι ο έντονος ανταγωνισμός και οι δαπάνες συμμόρφωσης με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, οδήγησαν στο κλείσιμο σημαντικού αριθμού εξ αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ