ΚΟΣΜΟΣ

Χαλέπι: Για δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» μίλησε ο Τραμπ

Χαλέπι: Για δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» μίλησε ο Τραμπ
REUTERS/Lucas Jackson

Για δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» στη Συρία προκειμένου να βοηθηθούν οι άμαχοι που είναι εγκλωβισμένοι, μίλησε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, δήλωσε συγκεκριμένα ότι κατά την προεδρία του «θα δημιουργούνταν ζώνες ασφαλείας προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες που είναι παγιδευμένοι στην αιματηρή σύγκρουση της Συρίας».

2016 12 16T200723Z 1771009765 RC170D35CE00 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA

(Πηγή:REUTERS/Abdalrhman Ismail)

«Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλόριντα, ενώ προσέθεσε:

Θα κάνουμε τις χώρες του Κόλπου να πληρώσουν για αυτές τις ζώνες ασφαλείας.

Τραμπ και Ομπάμα μίλησαν ξεχωριστά για τη σύγκρουση μετά το πάγωμα των προσπαθειών για εκκένωση των αμάχων από το Χαλέπι.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί», υποστήριξε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι «η ιδέα για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας θα ήταν μία πρόκληση καθώς θα απαιτούσε την παρουσία χερσαίων δυνάμεων για την προστασία τους, κάτι που η συριακή κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, στη Μόσχα και την Τεχεράνη, θα ήταν απίθανο να δεχτούν».

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ακόμα την ελπίδα η Συρία και η Ρωσία να ανταποκριθούν στη διεθνή πίεση και να εργαστούν από κοινού με την Τουρκία, έτσι ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι άμαχοι που έχουν απομείνει.

2016 12 16T200720Z 1096332605 RC13A07FEFF0 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA

(Πηγή:REUTERS/Abdalrhman Ismail)

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Μη ρεαλιστικό να φιλοξενήσουμε όλους τους αμάχους του Χαλεπίου

Χαλέπι: Έκκληση του Ερντογάν για την εκεχειρία

Χαλέπι: Η επιχείρηση αποχώρησης αμάχων «πάγωσε», ο εφιάλτης επέστρεψε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ