ΚΟΣΜΟΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Βερολίνο για το Χαλέπι

Συγκέντρωση  αλληλεγγύης στο Βερολίνο για το Χαλέπι
REUTERS/Christian Mang

«Ανθρωπότητα, πού είσαι;», «Αλληλεγγύη, πού είσαι;», φώναξαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Βερολίνο για να καταγγείλουν τον πόλεμο στη Συρία και τα δεινά των πολιορκημένων κατοίκων του Χαλεπίου.

«Τα παιδιά στο Χαλέπι μας φωνάζουν», «το Χαλέπι πνίγεται στο αίμα και ο κόσμος είναι θεατής»: οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την απάθεια της διεθνούς κοινής γνώμης απέναντι στη σφαγή στην ιστορική συριακή πόλη, κάποτε οικονομική πρωτεύουσα της ρημαγμένης χώρας.

Σε συνθήκες πολικού ψύχους, κρατώντας συριακές σημαίες, οι συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά μπροστά από το Ράιχσταγκ, το κτίριο που στεγάζει το γερμανικό κοινοβούλιο στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΞΩ

(Πηγή φωτογραφίας REUTERS/Christian Mang)

«Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι το χειρότερο στον κόσμο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο 19χρονος σύρος πρόσφυγας Μαχμούντ Αλζιμέχ, που κατάγεται από τη Ράκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και έφθασε στη Γερμανία πριν από έναν χρόνο.

Ο κόσμος «σιωπά». «Τι κάνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες; Δυστυχώς, τίποτε», είπε.

«Αισθανόμαστε ανήμποροι» απέναντι στην τραγωδία των Σύρων, κυρίως των αμάχων, που μαστίζονται από την πείνα, που περιμένουν να απομακρυνθούν από το Χαλέπι, είπε μία Βερολινέζα που συμμετείχε στη συγκέντρωση για να δείξει την αλληλεγγύη της. «Αυτή η κατάσταση, αλλά και η θλίψη για τους νεκρούς, με έφεραν μέχρι εδώ σήμερα », πρόσθεσε.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2

(Πηγή φωτογραφίας REUTERS/Christian Mang)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ