Τουρκία: 12.000 άμαχοι εγκατέλειψαν το Χαλέπι
Συνολικά 12.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι, σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
«Συμπεριλαμβανομένων 4.500 ατόμων από το ανατολικό Χαλέπι από τα μεσάνυχτα, 12.000 πολίτες εκκένωσαν την περιοχή που είναι υπό την κατάληψη της αντιπολίτευσης», ανέφερε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Δεκάδες λεωφορεία που μεταφέρουν χιλιάδες άτομα από την μικροσκοπική περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες, έφτασαν στα δυτικά της πόλης, σύμφωνα με πηγή των Ηνωμένων Εθνών και του Συριακού Πρακτορείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι εκκενώσεις είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας – της κύριας δύναμης που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ – και της Τουρκίας, που είναι με το μέρος μερικών ομάδων της αντιπολίτευσης.
Συναγερμός στο Χάρβαρντ μετά από απειλή για βόμβα - Δόθηκε οδηγία για παραμονή σε εσωτερικούς χώρους
17:21
Εισήγηση για λουκέτο σε ιδιωτική κλινική στη Βόρεια Ελλάδα - Τι έδειξε ο έλεγχος της ΕΑΔ
17:15
Ποια ευρωπαϊκή χώρα φορολογεί περισσότερο τη βενζίνη - Η θέση της Ελλάδας
17:04
«Πράσινο φως» από την ΕΕ για τα πέντε πρώτα κοινά αμυντικά προγράμματα ύψους 325 εκατ. ευρώ
17:00