Τουρκία: 12.000 άμαχοι εγκατέλειψαν το Χαλέπι
Συνολικά 12.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι, σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
«Συμπεριλαμβανομένων 4.500 ατόμων από το ανατολικό Χαλέπι από τα μεσάνυχτα, 12.000 πολίτες εκκένωσαν την περιοχή που είναι υπό την κατάληψη της αντιπολίτευσης», ανέφερε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Δεκάδες λεωφορεία που μεταφέρουν χιλιάδες άτομα από την μικροσκοπική περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες, έφτασαν στα δυτικά της πόλης, σύμφωνα με πηγή των Ηνωμένων Εθνών και του Συριακού Πρακτορείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι εκκενώσεις είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας – της κύριας δύναμης που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ – και της Τουρκίας, που είναι με το μέρος μερικών ομάδων της αντιπολίτευσης.
Νέο ρεσάλτο Αμερικανών στρατιωτών σε τάνκερ στην Αραβική Θάλασσα (vid)
20:48
Δένδιας: Θα προστατεύσουμε το Αιγαίο καλύτερα από ποτέ - Η ελεύθερη ναυσιπλοΐα δεν είναι αφηρημένη
20:39
Απάντηση Μητσοτάκη στους «5»: Πήραμε 36 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης επ ωφελεία των πολιτών»
20:30
Η Unicef προειδοποιεί για την κατάσταση των παιδιών, των «πρώτων θυμάτων» του πολέμου στο Σουδάν
20:29