ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Εννέα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλίδα τζιχαντίστρια Φατιμά

Ιταλία: Εννέα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλίδα τζιχαντίστρια Φατιμά
twitter

Σε εννέα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου, η 29χρονη Ιταλίδα Μαρία Τζούλια Σέρτζιο (που υιοθέτησε το όνομα Φατιμά), η οποία συμμετέχει στον ισλαμικό ιερό πόλεμο.

H Σέρτζιο, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, εδώ και δυο χρόνια βρίσκεται στη Συρία και παίρνει μέρος σε επιθέσεις και στρατιωτικές δράσεις των τζιχαντιστών. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη αυτού του είδους από την ιταλική δικαιοσύνη, και για τον λόγο αυτό προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των Μέσων ενημέρωσης. Παράλληλα, οι δικαστές της ιταλικής συμπρωτεύουσας καταδίκασαν σε δέκα χρόνια φυλάκισης τον σύζυγό της, τον Αλβανό 'Αλντο Κομπούζι, και σε τέσσερα χρόνια τον πατέρα της, τον Ιταλό Σέρτζιο Σέρτζιο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα της τζιχαντίστριας δήλωσε πως θεωρεί άδικη την καταδίκη του πελάτη του, από την στιγμή που είχε διακόψει κάθε σχέση με την κόρη του, η οποία ασπάσθηκε τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό.

«Ελάτε εδώ στην Συρία, εδώ κόβουμε κεφάλια και σύντομα θα το κάνουμε και στην Ιταλία», έγραψε σε γράμμα προς τους γονείς της η Μαρία Τζούλια Σέρτζιο. Η δε γυναίκα η οποία μύησε την «Φατιμά» στον λεγόμενο ιερό ισλαμικό πόλεμο, υποστήριζε ότι «το να σκοτώνεις τους αλλόθρησκους που ζουν στην Δύση, όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά αποτελεί πραγματικό χρέος».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ