Δολοφονία πρέσβη Άγκυρα: Για απεχθές έγκλημα κάνει λόγο η Δαμασκός
Και η Συρία από την πλευρά της, η σύμμαχος χώρα της Ρωσίας, καταδίκασε την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς την ως «απεχθές έγκλημα».
«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταδικάζει με το μεγαλύτερο σθένος την δειλή τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ» επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
«Αυτό το απεχθές έγκλημα επιβεβαιώνει το πόσο επείγον είναι να αφιερώσουμε όλες τις προσπάθειες και να αναπτύξουμε όλα τα μέσα για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία» τονίζεται στην ανακοίνωση από το συριακό ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως ο ένοπλος άνδρας που πυροβόλησε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα μίλησε για το «Χαλέπι» κι είπε ότι ήθελε να πάρει «εκδίκηση», όπως περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Διαβάστε επίσης:
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52
Πέντε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη - Τροχαίο με παράσυρση πεζής
23:40
Ινδία: Μισό δισεκατομμύριο ψηφοφόροι, μία λίστα και μόνο επτά εβδομάδες για να επικαιροποιηθεί
23:27