Αλέξανδρος Μαλλιάς: Όσο περιορίζεται εδαφικά ο ISIS θα επιλέγει τυφλά τιμωρητικά χτυπήματα
«Ζούμε εδώ και 5 χρόνια μια εκρηκτική και απρόβλεπτη κατάσταση που θα συνεχιστεί. Αυτός ο πόλεμος είναι ασύμμετρος», λέει σε συνέντευξή του στο CNN Greece, o πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς, και αναλύει τη σημασία των χτυπημάτων σε Βερολίνο και Ζυρίχη για την Ευρώπη και την Ελλάδα.
«Όσο ο ISIS περιορίζεται εδαφικά, θα επιλέγει τυφλά τιμωρητικά χτυπήματα.Το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε και η ΕΕ έδειξε οδυνηρή αδυναμία αλλά και έλλειψη βούλησης», λέει ο πρέσβης επί τιμή και συγγραφέας του βιβλίου «Οράματα και Χίμαιρες - Διαδρομές ενός διπλωμάτη».
Εξηγώντας ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε και πήρε αποφάσεις, μόλις χθες, έξι χρόνια μετά την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης.
Ο πρέσβης τονίζει ότι το προσφυγικό θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη
Τέλος, ο Αλέξανδρος Μαλλιάς κατηγορεί και την Ελλάδα για καθυστερήσεις, αφού δεν έγινε ούτε μία συνάντηση, όπως λέει, των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό. Και τονίζει: "Η επανάσταση της κοινής λογικής, θα αργήσει πολύ στην Ελλάδα".
Έλεγχοι της τροχαίας για μη χρήση κράνους σε πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα - Κόπηκαν 45 κλήσεις
22:20
Καισαριανή: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών (pics)
22:14
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 2.500.000 ευρώ
22:10
Η στρατηγική εταιρική σχέση και το Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης Γεραπετρίτη – Ρούμπιο
22:09