ΚΟΣΜΟΣ

Οκτώ συμβουλές για όμορφες και υγιείς μπούκλες

Οκτώ συμβουλές για όμορφες και υγιείς μπούκλες
instagram/@shakira

Όσες κυρίες έχουν την τύχη να έχουν κατσαρά μαλλιά αντιμετωπίζουν καθημερινά αρκετές προκλήσεις. Οι μπούκλες έχουν την τάση να ταλαιπωρούν, όμως υπάρχουν εύκολα κόλπα που θα τους δώσουν την όψη που πάντα θέλατε.

1. Μην χρησιμοποιείτε βούρτσες. Χρησιμοποιείστε τα δάχτυλά σας για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, όταν είναι βρεγμένα. Καλή ιδέα είναι η χρήση μαλακτικού ή κάποιου σπρέι.

2. Προσοχή στην ποσότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Το πολύ συχνό λούσιμο, η υπερβολική ποσότητα μαλακτικού ή τζελ δίνει στις μπούκλες σας μια άκαμπτη όψη.

3. Μην αγγίζετε τα μαλλιά σας όταν στεγνώνουν. Διαφορετικά θα φριζάρουν.

4. Προσοχή στην λεπτομέρεια. Για υγιείς και φυσικές μπούκλες χρησιμοποιήστε τζελ χωρίς αλκοόλ ή σιλικόνη, που διαλύονται με το νερό.

5. Μην σπάτε τα μαλλιά σας. Μην τα πειράζετε και να θυμάστε ότι πρέπει να τα βγάλετε από τους ώμους όταν φοράτε το σακίδιο σας.

6. Κάντε συχνά κουρέματα. Η ψαλίδα δίνει κακή όψη στα μαλλιά σας. Επισκεφτείτε το κομμωτήριο σας κάθε 6 με 8 εβδομάδες.

7. Χρησιμοποιείστε χτένες με αραιά δόντια. Τα κατσαρά είναι ο πιο εύθραυστος τύπος μαλλιών. Μια τέτοια χτένα θα μπορέσει να ξεμπερδέψει τις μπούκλες σας χωρίς να τις «ταράξει». Και μην ξεχνάτε, ξεκινάτε πάντα από το τέλος.

8. Εφαρμόστε την τεχνική του ανανά πριν κοιμηθείτε. Τι είναι αυτό; Πριν ξαπλώσετε δέστε τα μαλλιά σας αλογοουρά ξεκινώντας απ΄ όσο πιο ψηλά στο κεφάλι μπορείτε. Οι μπούκλες σας θα παραμείνουν στην θέση τους και δεν θα χάσουν την έντασή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ