ΚΟΣΜΟΣ

Chris Burns από το Βερολίνο για το CNN Greece: η επόμενη ημέρα

Chris Burns από το Βερολίνο για το CNN Greece: η επόμενη ημέρα

«Το Βερολίνο σήμερα είναι μία πόλη σε πένθος, αναφέρει ο Chris Burns στην έναρξη της ανταπόκρισής του για το CNN Greece.

Όπως μετέδιδε o Chris Burns για το CNN Greece «η έρευνα εξελίσσεται με ταχύτητα, η αστυνομία πριν λίγες ώρες είχε ενημερώσει τα τοπικά μέσα ότι ο ύποπτος είναι Πακιστανός κι ότι είχε έρθει στο Βερολίνο πριν από ένα χρόνο, είχε εμπλακεί σε μικρο-εγκλήματα». Θα πρέπει να αναφερθεί, επίσης, ότι τις τελευταίες ώρες, προέκυψαν αλλαγές στο πεδίο των ερευνών, μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας που αναφέρουν πως ο δράστης τελικά παραμένει ασύλληπτος.

Για τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο Chris Burns αναφέρει ότι, «η Άνγκελα Μέρκελ, ντυμένη στα μαύρα, απευθύνθηκε στο γερμανικό έθνος λέγοντας ότι συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και στους αγαπημένους των θυμάτων. Επίσης, τόνισε ότι «πρέπει να διαλευκάνουμε αυτήν την υπόθεση. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να μάθουμε και για τα οποία ενδέχεται να υπάρχουν πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας». Η Μέρκελ είπε, ακόμη ότι «οι πρόσφυγες που έρχονται εδώ, αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες που τους επιτρέπεται να έρθουν πρέπει να έχουν την προστασία που τους αρμόζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ