ΚΟΣΜΟΣ

«Προκλητική» ανάρτηση του ακροδεξιού Γκ. Βίλντερς κατά της Μέρκελ

«Προκλητική» ανάρτηση του ακροδεξιού Γκ. Βίλντερς κατά της Μέρκελ
Reuters / Mike Stone

Με ανάρτηση του ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός, Γκέερτ Βίλντερς, κατηγόρησε εμμέσως την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο που άφησε πίσω της 12 νεκρούς και 48 τραυματίες.

Ο κ. Βίλντερς ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία που αποτυπώνει την καγκελάριο Μέρκελ με αίματα στο πρόσωπο, στα χέρια και το σακάκι της, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα για την πολιτική που ακολουθεί.

Σε άλλη ανάρτηση του ο ηγέτης του αντι-ισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία εξαπέλυσε επίθεση στους «δειλούς ηγέτες» που επέτρεψαν την είσοδο του ισλαμικού τρόμου στην Ευρώπη.

«Μας μισούν και μας σκοτώνουν. Και κανείς δεν μας προστατεύει. Οι ηγέτες μας προδίδουν. Χρειαζόμαστε μία πολιτική επανάσταση. Και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας».

Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση κατά της κυρίας Μέρκελ, καθώς από την Τρίτη, ο βουλευτής του αντιμεταναστευτικού κόμματος της Γερμανίας AfD, ο Μάρκους Πρέτζελ έγραψε στο twitter:

«Πότε θα αντεπιτεθεί το γερμανικό κράτος; Πότε θα σταματήσει επιτέλους αυτή η καταραμένη υποκρισία; Αυτοί οι νεκροί είναι της Μέρκελ».

«Απαίσια νέα από το Βερολίνο, αλλά καμία έκπληξη. Γεγονότα σαν κι αυτά θα είναι η κληρονομιά της Μέρκελ», έγραψε με την σειρά του στο Twitter ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Διαβάστε ακόμη:

Πυρά κατά της Μέρκελ μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο

Επίθεση Βερολίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη

Επίθεση στο Βερολίνο: Αφέθηκε ελεύθερος ο ύποπτος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ